FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Rejestracja | Profil | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości | Zaloguj | Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Silnik gaśnie przy zmianie biegów
Autor Wiadomość
pdolek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 27 Lut, 2011   Silnik gaśnie przy zmianie biegów

Witam,
moje autko: Opel Corsa 1.2 benzyna rok 1991. Od jakiegoś czasu silnik gaśnie przy zmianie biegów, tak nie ma żadnych problemów, jak nie zmieniam biegów to jedzie normalnie, nie szarpie. Na postoju też nic się nie dzieje. Taki krótki opis:
jade, puszczam gaz, wciskam sprzegło zaczynam zmieniać bieg i widze że zapalają się diody na desce, silnik gaśnie, wrzucam bieg, przy wyżej predkosci sulniik sam się zapala, przy mniejszej auto staje.
Auto mało jeździ, raz na 2 tygodnie go odpalam i robie wtedy 100-200 km, auto stoi na dworze.
Moje tropy to zapłon albo paliwo. Proszę o jakieś rady. Gdzie i jak szukać przyczyny.
 
     
LUKI 
KULIqOW



Silnik: C14SE + A15SMS
Pomógł: 3 razy
Wiek: 24
Dołączył: 24 Mar 2010
Posty: 236
Skąd: Jarosław
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011   

Ja bym stawiał na sterowanie biegiem jałowym,przeczyść krokowca :wink:
_________________
http://www.tuningsquadjaroslaw.pl/
 
 
     
pdolek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 27 Lut, 2011   

krokowiec wymienony na nowy 1,5 roku temu, pozatym jak stoi na biegu jałowym to jest ok. Filtr paliwa i powietrza wymieniony pół roku temu, kopułka i palec wymienione rok temu, w baku mam zawsze min 1/4 (nigdy nie wiadomo gdzie i po co się pojedzie :) )
 
     
marcinh9
[Usunięty]

Wysłany: Nie 27 Lut, 2011   

jak dzieje się tak w Felicii to trzeba przeczyścić/wymienić czujnik położenia przepustnicy
 
     
Rene 


Silnik: V2 650ccm
Pomógł: 19 razy
Wiek: 28
Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 831
Skąd: Kraków
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011   

A co się dzieje jak zmieniasz biegi z międzygazem??
 
 
     
mlisu 
EkipaCAT



Silnik: 3.0 D-4D
Pomógł: 12 razy
Dołączył: 30 Gru 2007
Posty: 613
Skąd: wioski
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011   

moim zdaniem cos z lewym powietrzem, bo chyba mieszanka sie rozjezdza ?

albo pora wymienic na c20ne
 
     
cursor 
VIP
Śląski Elektrpśtryk



Silnik: Mały :P
Pomógł: 124 razy
Dołączył: 11 Wrz 2006
Posty: 1808
Skąd: Racibórz
Wysłany: Nie 27 Lut, 2011   

Wymień impulsator na skrzyni biegów.
Jest między skrzynią, a linką prędkościomierza.


Prędkościomierz w ogóle działa Ci?
_________________
All napisał/a:

Pamiętaj kolego stary i młody, golfem się nie jeździ, w golfie się chodzi

:P

 
     
pdolek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 27 Lut, 2011   

Dostałem rade żeby przeczyścić kopułke i palec papierem ściernym oraz żeby pojeździć na wysokich obrotach żeby przepchać układ paliwowy. Poskutkowało, zrobiłem 20 km i narazie działa
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group